tirsdag 19. juli 2011

Dag 27: vi E18

Selv om vi igår fikk forklart kor vi skulle sykle for å komme oss til Tvedestrand, klarte vi å sykle feil. Det blei en bomtur på tilsammen 7 km, og det e langt på sykkel! (Hvertfall når du ikke har juksemotor på sykkelen). Tilslutt fant vi et sykkelruteskilt som skilta til Arendal. Perfekt! Vi bare fulgte veien, og det va deilig å ikke sykle på E18. Når vi kom til Brokelandsheia stoppa vi for å spise. Vi handla i samme slengen. Videre fulgte en fin sykkelvei til Tvedestrand, som endte med en lang oppoverbakke. Og på toppen spiste vi REAL turmat utfor Shell. På det tidspuntket trudde vi at våres eineste mulighet til å sykle til Arendal va ei rute på 4 mil (stor omvei!), men når vi tok av mot sykkelveien som peikte mot Arendal viste det seg å være den veien vi ønska oss - en på 2 mil! Det va gangvei store dela langs E18, så det gikk fort med oss til storbyen! Det vi fikk se av byen va veldig fint, og det va godt merka med sykkelstia. Vi hadde også en liten stopp i et busskur, like koselig som alltid. Vi prøve å ta nytte av dem, no som vi nærme oss slutten...

Veien til Grimstad gikk unna som bare det. Vi fulgte bare skiltinga med sykkelvei, og vi møtte mange andre syklista og joggera langs veien! Syns vi sklei rett inn! Blant anna stoppa en mann og snakka med oss. Det va hyggelig! Han hadde vært i militæret på Bardufoss, og kjente godt til Sørreisa. Det e utrulig kor mange som faktisk veit om Sørreisa, det hadde vi aldri trudd!

I natt campe vi på en campingplass rett utfor Grimstad, den heite Bie Feriesenter. Sia vi kom fram hit tidlig, kledde vi på oss finstasen (les: de klean som ikke stinke svette og div. andre avgasser) og sykla inn til byen. Her har vi gått rundt og sett, det e en veldig fin by, mange kvite hus som står tett i tett i tett. Gata e dekka av brostein og pynta med blomster og kvite benka. Idyllisk!

No nærme vårres eventyrlige eventyr seg slutten. Etter 27 daga på sykkeln skal vi no bare sitte to daga til; imorra til Kristiansand og på torsdag til Lindesnes. Det har egentlig gått ganske fort, tenk at vi snart e i mål!!

For snart siste gang sir vi SNAKKES, SNAKKES, SNAKKES!!!

6 kommentarer:

  1. Onkel'n i Trondheim som no e i Sørreisa19. juli 2011 kl. 23:53

    Jajaja...D går som i London d her, og i London går d alltid bra. Blir bare meir og meir imponert. Flinkingan!!
    Høre at d blir fly heim...ska ikkje sykle altså?

    SvarSlett
  2. Der gikk eg glipp av dokker, det va synd! Skulle gjerne stått langs veien og heia på dokker.
    Håpe dokker slapp unna de aller værste regnbygene som passerte sørlandet idag.
    Hilsen fra Kirsti, gammelnabo i Brekka på ferie i Risør!

    SvarSlett
  3. Dåkker e bra flink! Bare noen daga igjen no, men enda mer familie stille opp for dåkker til siste minutt. Vi er bra heldig med snill familie "overalt" :-)
    Den slangen va bra ekkel, alt får dåkker no med dåkker. Nyt sørlandet! Som onkel'n sei, vi e imponert!

    SvarSlett
  4. Dåkker e sååå fliiiink! Kunne ikke vært mer imponert!.. og misunnelig! Men må jo si at det e skuffanes at dåkker ikke sykle hjemover..no har dåkker jo sett alt, så dåkker hadde jo lett klart det på tre daga lizm.. ;)

    SvarSlett
  5. Ja dokker e super flink! No e d bare sjarmøretappen igjen! Helt fantastisk. Ja tia har gått fort.Gler mæ tell dokker kommer heim!

    SvarSlett
  6. Dette e en bragd, dokker e supersupersuperimponeranes. Æ bøye mæ i støvet.

    SvarSlett