tirsdag 12. juli 2011

Dag 20: Det e kun i motbakka det går nedover

Som ho Rikke så fint allerede har poengtert va vi på radioen i mårres. Vi trur det gikk fint.

Spiste hotellfrokost som den fantastiske onkel Jan-Erik ordna til, det va supert med egg! Hoppa på vårres nokså gravitasjonsløse sykla og starta med en stor bomtur. Ja, vi sleit litt med å komme fram, veian her e jo som et gresk bryllup. Når vi kom til Klett-X gikk milan fort unna. Før vi (og følgebilen) visste ordet av det va vi på Støren. Der spanderte han onkel middag på oss, TUSEN TAKK, du e en knupp, du og.

Veien videre va en smule spesiell. Vi trødde heile tida, men det gikk så sakte sia veien va flat som en tusenlapp som e halvert i høyden, pluss det faktum at den hella litt nedover. Vel, det va heilt til onkel'n sa at det hadde vært stigning sia Støren! Det har i bunn og grunn vært stigning i hele dag, vi e jo 600 moh.

Takket være onkel'n som va så utrulig grei å være følgebil, og hannes gode beskrivelse av terrenget, gikk det lettere enn vi hadde trudd å sykle til Oppdal. Her campe vi på Skifer Hotell grunnet antakelse om høsttemperatur i natt. Overnattinga e sponsa av Sørreisa kommune. Takk så mye, det varme hjertan vårres; bokstavelig talt.

Til slutt vil vi takke tante (evt. Angela), onkel (evt. Jan-Erik) og Vegard (evt. nei, vent) for en suuuper ferie på Flatåsen! På fleire måta ga det oss en klump å være hos dåkker. En på magen av all den gode maten (OG SJOKOLADEKAKA!! (som for øvrig e oppspist no)) og en i halsen da vi måtte forlate dåkker....

På gjensyn godtfolk.

Neida, SNAKKES!!!!

7 kommentarer:

  1. Onkel'n & Tanta i Trondheim13. juli 2011 kl. 10:39

    D ha vært en sann fryd å ha dåkk på besøk og kviledagen vel undt.
    Ikkje visste æ at en liten sykkeltur hadde sånn effekt på humør og oppførsel.
    Meir sprudlanes, blide og lettflirte jente ska man leite lenge etter...iallefall etter 150+ sykkelmil.
    Tirsdag av d arti å være følgebil t Oppdal. Blei litt Tour de France over det. Grunnen til følgebil e at Trondheim/Sør-Trøndelag ikkje har de mest sykkelistvennlige bilistan i landet.
    Etter å hatt dåkk på besøk fra søndag t tirsdag va d litt kjedelig å våkne den her onsdagen.
    Takk for at dåkker stoppa her i to daga.
    God tur videre og følg med trafikken

    SvarSlett
  2. D va go lesing, at d e fleire enn æ som har kul både på magen å i halsen når man ska forlate "Grand Hotell Flatåsen" Vi ser dokker snart på Brinken alle 5, da blir d feiring!!Æ gler mæ.
    !Go tur videre og følg me trafikken!

    SvarSlett
  3. Så bra at kommunen sponsa ei overnatting, det va dokker verkelig værd. Æ håpe at dem fant ei av de kronen æ har betalt i skatt, sånn at det bei litt fra mæ åsså.

    No må dokker trø varsomt videre, masse bila, huff og huff. Håpe dokker har godvær, førr no regne det her heime og e ganske surt.

    Stå på, jente, snart e det bare resten igjen.

    SvarSlett
  4. Takk for praten ikveld;)Kvil godt og ta fatt på morradagen me nye krefter,humør og humor.
    Laaaaaaaaang varm sterk klem

    SvarSlett
  5. Ja, på Flatåsen har vi det alltid godt. Godt at dåkker va i trygg forpleining der. Onkel'n treff du når du kjæm heim, Ida. Han har bestilt ei suksessterte helt førr seg sjøl, må bake to så ho tante Angela også får ei...
    Stå på videre, og husk å nyt turen, ikke stress, dette e sannsynligvis eneste gang dåkker sykle npl.
    Vi heie og heie....

    SvarSlett
  6. Eg e stum av beundring og stolthet ...
    Det e derfor eg ikke har skrevet noe.
    Pass på trafikken og ta det rolig.

    SvarSlett
  7. Å... så godt å lese bloggen dokkers.
    Og godværet følge dokker hele veien.
    Det va veldig bra å få se bilda, man kunne jo lure på om dokker egentlig satt en plass på Helgelandskysten i fjæra og veppa fot....og så va vi alle lurt. Dokker har jo tendensa:-) Ida sin onkel e jo tel å stole på, men man vet jo aldri, han e jo en luring han og. Så har dokker jo vært på radio, men NRK e jo også nån luringa...Og det at han bestefar dukker opp her, gjør jo at man også lure. For han e jo sjefsluringen, men no e æ overbevist: Dokker e der dokker e. Ikkje bli der, peis på....

    SvarSlett