lørdag 16. juli 2011

Dag 24: Sommeridyll

Hallo. Det e oss... Trine og Ida. Vi sykle Norge på langs. Nei vent, detta veit dåkker jo! HAHAHA!

UANSETT. På denne dag syklet vi til Hokksund/Mjøndalen. Vi starta fra Eina, insektshullet med edderkoppa med grønn rygg og snegle. Det va fint og flatt langs vannet, heilt til vi kom til enden og stigninga til Lygna starta. Det va jo fint der også altså.. Stigninga varte vel i 5-6 km, men når vi kom over starta nedoverbakken fort, og den varte til vi kom til Jaren!

Når vi kom til Gran tok vi helgehandelen, og spiste en tidlig lunsj. Vi sykla videre mot Lunner og Roa, og der begynte vi å slite, for kor va veien til Jevnaker?! Vi sykla litt hit og litt dit. Sykla mot Roa, men det blei feil retning. Skiltet mot Jevnaker peika en anna vei, og der va det ikke lov til å sykle.. Så på pur instinkt prøvde vi oss fram på det vi trudde va riktig, og så va det riktig! Vi sykla innfor hovedveien heile tida, og fordet om det va masse stigning va det et kjempeflott og idyllisk område vi passerte. Til Jevnaker va det nedoverbakke, og der tok vi en liten stopp på en bensinstasjon, kor vi blei påspandert moreller fra en snill type som meinte det va fint sykkelvær. Og det va vi enig i, for det va både knallsol og varm bris! Sykla med shorts og t-skjorte i dag! Så bar det videre forbi Hadeland Glassverk og mot Hønefoss.

Og så kom vi til et kryss rett før Hønefoss. OMG FOR EI DRITT/MARGEDÅRLIG SKILTING, SIR VI BARE! Sentrum, Hønefoss og Hokksund denne vei, ok, la oss sykle dit, tenkte vi! Så gjor vi det, og når vi til slutt kommer på toppen (ja, det gikk oppover!) kor det hverken går nåkka vei til Hokksund, og kor det ikke e lov til å sykle, og det heller ikke e nåkka Hønefoss sentrum, der så vi ingen annen utvei enn å gå på ei husdør for å høre hvilken vei vi skulle! Og så sir han som åpne at vi ikke e de første som spør! Nåkka sir oss at vi ikke e de eineste som har sykla feil på den veien nei! Og så måtte vi 5 km tilbake samme vei (heldigvis nedoverbakke), så det blei ei mil omvei det! At det e mulig. Og det va ikke bare bare å finne veien til Hokksund heller. For den va jo ikke merka rett.

Nok av sure miner. Når vi først kom oss ut av byen stoppa vi for å spise Real Turmat. Godt, det blei kylling, ris og karri! Og så va det strake veien til Hokksund.

Vi blei plukka opp av Ida sin onkel, han onkel Terje. Vi fikk skyss til Mjøndalen. Der venta ho Tante Tove og han Benjamin på oss. Kvelden blei tilbrakt i kveldssola på verandaen med grillmat (NAM!) og rips med eggedosis til dessert (DOBBELTNAM!). Fikk dusja, som faktiskt e nåkka vi har gjort meir på denna turen enn vi hadde trudd, og sist men ikke minst - ei seng å sove i!

Her e enda flere bilda!

SNAKKES!!


Trine nyt siste flate strekning før stigninga til Lygna starte...


Ida også...


Jordgubb til lunsj.


Grillmat hos tanta og onkeln til ho Ida i Mjøndalen.


Kveldsutsikt.

3 kommentarer:

  1. Så bra at dåkker kom vel fram til Mjøndalen. Regne med dåkker fikk godt stell der. Tenk å ha så fin familie overalt :-) Siste etappene no, med regn i vente på idylliske sørlandet :-(
    Vi heie dåkker heilt fram !

    SvarSlett
  2. Begynner dokker å bli sliten? ikke så rart i et lite stykke Norge som e skiltet for kjentfolk.

    Da e d godt å ha tante og onkel som kjøre 160 mil på skift for å være der når dokker kommer.
    Og så ble d full pakke der og, + sommeridyll

    Det blir ikke regn , værdama tar feil.
    Å Dokker iler videre mens vi heier !!!

    SvarSlett
  3. Onkel'n i Trondheim som no e i Sørreisa.18. juli 2011 kl. 04:18

    Dåkker e flink. Snart e dåkker på Lindesnes. Og da e d bare sykkelturen heimover som gjenstår.
    Vi e kommet fram t Sørreisa og vente på at dåkk ska komme heim igjen.

    SvarSlett