lørdag 2. juli 2011

Dag 10: splitt

I dag (egentlig i går) starta vi dagen
med havregrøt i magen.

Vi sykla fra Kabelvåg til Ramberg. Vi hadde en lunsjstopp på et stup (evt. bergkant om du vil) i Lyngvær. Så sykla vi over Gimsøystraumen. Og så kom vi til en skulptur i vannkanten, en slags glassinstallasjon, og vi håpe de glassan løyg... for vi så margefeit ut! Det va motivasjon nok til å fortsette, så vi peisa på til Leknes.

MEN. En liten tvist. Vi sykla ikke rett til Leknes nei. Vi tok riksvei 816 (om vi ikke huske feil) på sørsida av Lofoten, ned mot Stamsund. Der va det flatt, lite trafikkert, og medvind, så vi hadde en flott ferd nedover der! Til slutt kom vi til et kryss i Storfjord, der tok vi til høyre mot Fygle og Leknes. Men først hadde vi lunsjstopp i et busskur. Så va det ei stigning, og så va det bare ned ned ned til Leknes! Der tok vi oss friheten til en liten runde på senteret der.

Skal være ærlig å si at vi faktisk tok bussen under nappstraumen. Det e ingen lang tunnel, nesten 2km, men det e en undervannstunnel, og undervannstunella e bratt ned og bratt opp, så... Tja. På vei til Ramberg gikk vinden litt alle veia. Vi va i våres første bolighus for å spørre etter vann og toalett. Det gikk bra. Etter det va det overraskende kort til Ramberg, og der va vi på lørdagshandel, og vi spiste pasta provence (tørrmat), og det funka flott! Etter mye om og men (våres første konflikt) beslutta vi å overnatte i Ramberg. Vi sov på campingplassen der, i telt selvfølgelig, det va vind i luften men mildt, og etterhvert kom sola også fram.

Cruise til Bodø strax. SNAKKES!!!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Hei dokker to tøffe jenter! Så bra at dokker kan være uenig også,å diskutere, bli enig møtes på halvveien, ka veit æ. men å overnatte i Bamberg e no vel bra, å i telt.I morra(idag)kan dokker ile videre.Så bra at dokker ikke skal sykle under Svartisen..., men tar den andre veien. Go tur!

    SvarSlett
  2. Ja, cruise til Bodø, og flere blir det av ulik lengde. Så klart, med dåkkers planlegging skal Svartisen styres unna, og buss under Nappstraumen er HELT OK! Stå på :-) Heia, heia!

    SvarSlett