søndag 10. juli 2011

Dag 18: Chillpill

Vi våkna opp i dukkehuset til familien Sjømark. Det va sol og varmt ute. Vi lå så godt at vi helst bare ville ligge til langt på dag, men måtte jo opp til frokost klokka ni. Ho Iren hadde ordna ordentlig hotellfbuffet med nykokte egg, brød, melk og masse godt pålegg. Utrolig hyggelig frokost. Fikk til og med potetgull fra ho Anita med oss (salt holde jo på vannet). Tusen takk til dokker alle sammen!

Syklinga fra Verrastranda og inn til innerst i Beitstadfjorden gikk unna på null komma niks. Det va flatt og fint, og med medvind og steikanes sol gikk det overraskende fort. Men så blei det andre boller. Opp lange bakka, bortover lange flate, ned korte bakka og opp lange bakka igjen. Sånn va det til vi kom til krysset der vi tok av til Vanvikan. No sku vi endlig få betalt førr alt slitet i oppoverbakkan, for det venta en LAAAAAANG nedoverbakke på oss. Vi persa begge to. Fartsmessig altså. 67,3 km/t på ho Trine og bare 67 km/t på ho Ida. Men det va fort nok!

Sia vi sykle så fort kom vi fram en god time før hurtigbåten fra Vanvikan til Trondheim sku gå. Så da tok vi oss en is på kafeen på kaia. Og da braka det bokstavelig talt løs. En enorm grå sky la seg over havet som et reinskinn på en urnorsk hyttevegg, og et lysglimt hinta til at tordenværet va kommen tilbake igjen. Vi skyndte oss ut for å gi syklan ly, også sto vi bare der og hørte på buldre og braket. Så kom hurtigbåten, og etter ei stund dukka Onkel'n i Trondheim opp! Vi fikk haik med han til hotellet på Flatåsen, og dufta av heimelaga lasagne trengte seg opp neseboran vårres - intenst - som tåfis i et innestengt telt på en varm dag. Vi dusja og spiste. Det va kjempegodt! Til dessert va vi så heldig å få SJOKOLADEKAKE!!!!! Ho Trine blei så glad, og smilte så ho nesten ikke fikk til å spise kaka.

No e vi rein og mett, og ska slappe max av idag og imårra, for da tar vi en kviledag. Tusen takk for at vi får bo her onkel og tante (evt. Jan-Erik og Angela). Dåkk e super!

Så. Vi SNAKKES!!!!

3 kommentarer:

  1. Hei, jenter!
    Så godt å høre at dokker e hos han Jan-Erik og ho Angela i Trondheim. Og at sjokoladekaka e på plass. Ser på FB at pannekaker også har vært på bordet. Fantastisk. Må bare si at jeg koser meg når jeg leser bloggen. Det e så fantastisk å følge dokker. Sitter faktisk og lure på om æ skal ta mæ en sykkelferie til neste år. Ikke hele Norge på langs, men en liten avslappende etappe. Jeg skal innkalle dere til debriefing i løpet av høsten, så jeg får høre hva som er den beste etappen. Skulle ikke forunder meg om det var Helgelandskysten!? Ha en super kviledag, og nyt livet. Klem fra Tove og Lea

    SvarSlett
  2. Vet at dåkker har det godt hos onkelbror og tante. Der lider ingen nød. Blir feita skikkelig opp sånn at bensinlageret e på topp.
    Blir en liten sykkeltur på oss også neste sommer :-) Kanskje vi sykle i lag, Tove?

    SvarSlett
  3. Go mat og drikke hos Angela og Jan-Erik det veit vi,både me å uten gluten. Me to flinke hobbykokka så blir det slik.
    Spis mye og lenge!!
    Du ska se søskenbarn - treffet blir på sykkel!
    Æ ska snakke me Ida og Trine hvilken etappe dem ska ambefale!!!

    SvarSlett